Открит е горещ телефон за координация на доброволците за Карлово

0
46
Мобилен телефон
Мобилен телефон. Снимка: Pixabay

Пловдивската областна администрация откри горещ телефон за координация на доброволците, помагащи за отстраняване на щетите след наводненията в Карловско. На номер 0879 182 250 желаещите да помогнат ще получат информация към кое от пострадалите села да се насочат.

„Областна администрация откри горещ телефон за координация на доброволците и фирмите, които искат да се включат в почистването и възстановяването на най-пострадалите населени места от наводненията“, уточни областният управител Ангел Стоев и добави, че номерът ще работи денонощно. Той ще бъде публикуван на сайта на областна управа и Община Карлово.

„Благодарим на хората от цялата страна, които през последните дни помагаха на пострадалите домакинства. Във почистването на домовете се включиха повече от 1000 души. Очакваме стотици хора да се включат и през двата почивни дни, затова е необходимо да направим ефективно разпределение по населените места“, коментира областният управител.

В момента има нужда от помощ в Богдан, Каравелово и Слатина, нужно е не само от работна ръка, но и малка техника, която да може да се използва в почистването на дворовете като багери тип „бобкат“ и ръчни колички. Има нужда и от лопати, и кофи.

„Моля ви преди да тръгнете към населените места да се обадите на телефона и да получите насочване след наша координация с Община Карлово“, призова Стоев.

Припомняме, че вчера заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов заяви, че близо 10 пътноподдържащи фирми, държавното дружество „Автомагистрали“ с всичката си налична техника, както и мобилните групи на Националното тол управление, са на място и помагат в почистването и възстановяването на транспортния достъп в засегнатите от водното бедствие населени места в Карловско. Техниката се местила от едно населено място в друго спрямо нуждите на инфраструктурата.

„Ако работим с темповете от последните дни, до 2 месеца може би ще върнем нормалния ритъм на живот в засегнатите населени места. Стремим се да работим така, че по най-бързия начин да може да започне изграждането на разрушените мостови съоръжения. Направили сме всичко, което зависи от МРРБ“, увери той.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments