Българската ритейл асоциация подкрепя решението за „Зелен сертификат“

0
100
Валя Веселинова
Валя Веселинова. Снимка: Скрийншот от видео на "БНТ"

Изцяло подкрепяме решението за въвеждането на „Зелен сертификат“. Такъв трябваше да бъде приложен доста по-рано, тъй като подобни мерки доведоха до задоволителни резултати в други страни в Европа. Това заяви пред „БНТ“ Валя Веселинова, представител на Българската ритейл асоциация.

Според нея проблемът се корени в начина „от днес за утре“, по който новите рестрикции бяха въведени. Невъзможна е организацията, която такива ограничения изискват да се създаде в големите търговски центрове в страната.

Нужен е толеранс от един месец, каза още Веселинова. Достатъчно време, през което хората могат да се настроят и подготовката на служители и работодатели да бъде адекватна.

Представителят на Българската ритейл асоциация смята, че държавата задължително трябва да се погрижи и за бизнеса с евентуални компенсации. В момента сериозно възпрепятстван е достъпът на хората до работните им места, както и този на клиентите е обектите.

По закон служителите в търговските центрове нямат право да изискват личните данни на посетителите. Съответно, допълни Валя Веселинова, контролът и гаранцията за истинността на сертификатите няма как да бъде качествен.

Ще се организират протести, ако бизнесът продължава да бъде поставен в неравностойно положение и управляващите не вземат мерки, категорична е Веселинова.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments