Спорни маневри в градоустройството на Стара Загора: Ще оцелеят ли преместените дървета?

0
1101
Местят дървета в Стара Загора
Местят дървета в Стара Загора. Снимки: Станислав Димитров, Фейсбук

Община Стара Загора мести многогодишни дървета, намиращи се на гърба на булевард „Цар Симеон Велики“, зад пощата в града.

Потребители във Фейсбук изразиха възмущението си от решението на кмета Живко Тодоров от ГЕРБ. По техни думи градоначалникът е разрешил тази „пълна идиотщина“ да стане факт с едничката цел – на мястото на иглолистните борове да бъде построена жилищна кооперация.

„За да сме близо един до друг. Сближаваш народа“, иронизират своя управник недоволните граждани. С нескрит сарказъм някои от тях защитиха Тодоров, който, по техни думи, сега е много зает, тъй като „кметът протестира, не го занимавайте с глупости“.

Припомняме, че Живко Тодоров и други привърженици на ГЕРБ се събраха на протест пред спорния строеж в местността „Алепу“. Казусът изглежда възможност за добър пиар. Да припомним обаче и един добре забравен факт – архитект на съоръжението на „Алепу“ беше съпругът на министър Екатерина Захариева от ГЕРБ

Някои от хората в Стара Загора прогнозират какъв е реалният мотив зад цялата маневра:

„Изровиха им корените, стояха месец така… започнаха да съхнат и сега ги “засаждат“, за да могат след месец като изсъхнат да ги отсекат и да построят спокойно паркинга.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments