Бенатова: Агитацията в изборния ден престъпление ли е?

0
281
Миролюба Бенатова
Миролюба Бенатова. Снимка: Фейсбук профил

Не мисля, че протестите бяха от лакомия и желания за влизане във властта.

Това заяви журналистът Миролюба Бенатова пред „Bulgaria ON AIR“ и допълни, че в предизборната кампания са били дадени много средства, които да послужат за политическа реклама

По нейни думи изборите са емоционално занимание, а това е довело до даване на пари за клипове, които да се въртят в социалните мрежи. Липсвал е обаче диалог между борещите се за властта, което е оказало влияние в ключов момент – избирателната активност.

Бенатова коментира, че управляващите дълго време са гледали с пренебрежение и презрение на сънародниците ни в чужбина. Това се случва въпреки факта, че българите зад граница са внасяли големи суми финансови средства в държавата.

Музикантът Венци Митов също взе отношение по темата. Той изтъкна, че едно реално четене на предизборните програми не би довело до гласуване за партиите на статутковото.

Бенатова и Митов се обединиха около тезата, че хората, които са напуснали България винаги са били изключително активни в изборния ден. По техни думи се е стигнало до спекулация и с темата за епидемичната обстановка. Приемало се е за удобен аргумент, чрез който да се спекулира с избирателната активност.

По-рано днес в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук Бенатова коментира и речта на премиера, която е дал след като е пуснал гласа си. Там зададе въпроса:

Агитацията в изборния ден престъпление ли е?

И още нещо. Не било престъпление. Нарушение на правилата за агитация било. За да бъде санкционирано, нужна е жалба пред РИК, която да бъде подадена от политическа партия, участник на изборите. Иначе може да не бъде разгледана.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments