77-годишен пенсионер успя да се пребори с обирджия

0
387

 

77-годишен пенсионер успя да се пребори с обирджия, който му извади хладно оръжие. Сцената се разигра пред супермаркет в Кардиф, Великобритания. Тя е заснета от камера, а видеото беше качено от полицията в Южен Уелс в социалните мрежи. До момента то е събрало цели 40 000 гледания и продължава да набира популярност.

Но какво точно се е случило? 77-годишният шофьор на автобус Тревър Уестън е решил рано сутринта да изтегли пари от банкомат пред супермаркет Sainsbury, защото там няма такса. По принцип винаги някой от персонала е навън, но точно в този момент не е имало никого. На кадрите ясно се вижда как пенсионерът оставя колата си с включени фарове и изтегля пари. Точно в този момент към него в гръб се приближава мъж с маска и нож, който го напада и го блъска.

Вместо да отстъпи и да му даде парите и банковата си карта обаче 77-годишният човек е стиснал ръце в юмруци и започва да се бие с него. Успял е да му нанесе поредица от удари. Нападателят не е можел да повярва какво се случва, твърди самият Тревър. Той не е очаквал това поведение от възрастен човек. Затова е избягал в близка странична уличка.

Пред британски медии Тревър разказа, че никога през живота си не се е карал с някого. Дори в качеството си на шофьор на автобус, ако някой е бил без билет или е имало други проблеми, той му е казвал просто да седне на мястото си и да продължи по пътя си. И допълни:

„Но в този случай, когато той поиска да предам парите си, аз отговорих: Ти какво? Искаш ли нещо от това, приятелю?“

Тревър разказа още, че преди нападението е бил със счупено дясно рамо след инцидент, докато е поставял завеси у дома си. Затова е можел да нанася удари само с лявата си ръка.

„Няколко пъти го удрях и той изглеждаше смаян, сякаш не можеше да повярва какво правя. И, за да бъда честен, нито аз бих могъл.“, разказа още шофьорът на автобус.

След като нападателят е избягал Тревър просто си е отишъл вкъщи. Обадил се е в полицията чак около 10 часа. Малко по-късно е разбрал и, че мъжът не е държал нож, а молив. Полицаите обаче са му обяснили, че ситуацията е била наистина опасна, защото той на няколко пъти го е насочил към врата му и е можел сериозно да го нарани.

Тревър каза още, че е изненадан колко спокоен е бил в онзи момент, защото е очаквал, че адреналинът ще му изиграе лоша шега и ръцете му ще започнат да треперят.

Властите все още издирват нападателя и призовават всички, които имат информация или го разпознаят да се обърнат към тях.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments