44 нови случая на коронавирус в България – сред тях е и дете на година и половина

0
1696
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

44 нови случая на коронавирус в България. 11 от тях са в болница. Общият брой на заразените става 1955 души, съобщиха от Националния оперативен щаб.

Новите положителни проби са констатирани в областите: София -7 случая, Благоевград – 15 случая, Пазарджик – 5 случая, Видин – 4 случая, Кюстендил – 4 случая, Ямбол – 3 случая, Плевен – 2 случая, Кърджали – 1 случай, Монтана -1 случай, Враца – 1 случай и Сливен – 1 случай.

Има 5 новоустановени случая на деца през изминалото денонощие. Те са на възраст между 1 и 18 години. От тях в Благоевград са 4, в Ямбол – 1. Детето в Ямбол е на година и половина и е от квартал в града с оформено огнище на заразата.

Наблюдаваната повишена активност в Благоевград се дължи на установено огнище на заразата в село в община Сатовча. Регионалната здравна инспекция (РЗИ) е предприела всички епидемични мерки и са установени контактните лица на първия случай.

Най-много заразени до момента има в София – 830 души. От всички 1955 констатирани с COVID-19 – 955 са мъже и 1000 са жени.

389 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 56 от тях са в интензивни структури.

Общият брой на починалите е 90. Има два нови случая – на мъж на 66 години с онкологично заболяване, починал в „Пирогов“, който е бил с остра развита дихателна недостатъчност. Вторият случай е на мъж на 80 години в „Александровска“ болница, той е бил с редица придружаващи заболявания.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments