71-годишна жена от Русе даде 30 000 евро на „ало“ измамници

0
265
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

71-годишна жена от Русе даде 30 000 евро на телефонни измамници. Това се е случило в сряда, съобщиха от полицията в града.

Потърпевшата получила телефонно обаждане от мъж, който се представил за служител на Криминална полиция. Обяснил, че намерили номера ѝ в тефтер, който иззели при обиск. Предупредил я, че най-вероятно е набелязана като жертва на „ало“ престъпници.

Гласът ѝ наредил да изключи мобилния си и да не дава информация с кого е говорила. Продиктувал и номер, на който да позвъни, когато мошениците я потърсят.

Минути след това последвало ново обаждане. Жена се представила за дъщеря ѝ и казала, че била в болница, да говори с лекаря, който я лекува. Тогава втори глас в слушалката поискал 50 000 лева. Заплашил, че ще я насекат на парчета, ако откаже да ги даде.

Пенсионерката звъннала на номера, който получила при първия разговор. Споделила, че има 30 000 евро, а „служителят“ я накарал да ги хвърли през терасата и да се върне отново на телефона. През интервали от около 15 минути я уведомявал, че задържат хора от групата.

Разговорът приключил около 22:10 часа вечерта. Сутринта разбрала, че е била измамена и подала сигнал.

По случая е образувано досъдебно производство.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от