608 снегорина почистват на територията на цялата страна

0
325
Снегорини в София
Снимка: Valerie Markovska, Забелязано в София, Facebook

608 снегопочистващи машини работят в момента на територията на цялата страна. Това съобщи директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ към АПИ Даниел Величков пред „БНТ“. Още 1800 снегорина са в готовност да обработват пътищата.

В област Смолян вали мокър сняг, като там остава ограничението за движение на тежкотоварни автомобили. Същите рестрикции са в сила и за прохода Предела и Троян-Кърнаре. На магистрала „Тракия“ има мъгла и шофьорите се призовават да карат с повишено внимание и съобразена със зимните условия скорост.

За всички области, с изключение на Смолян, за днес е в сила код жълто за валежи от дъжд и сняг.

Машините не са спирали да работят през цялата нощ, като се осоляват магистралите и първокласните пътища превантивно, на второкласните и третокласните се използват смеси от сол и пясък.

В София през нощта са били на терен 135 машини. Те са извършвали обработки със смеси срещу заледяване и почистване на сняг, съобщиха от Столична община.

Обработени са трасетата на градския транспорт, основните улици във всички райони на града, както и стръмните участъци и мостовете. Във Витоша се извършва в момента опесъчаване. По искане на СДВР пътят за Алеко е затворен за обработване.

Градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments