60 души са били задържани при полицейска операция в Розино

0
142
Патрулен автомобил, Полиция
Снимка: Архив

60 души са били задържани тази нощ при спецакция в Розино. 33 от тях са криминално проявени, съобщиха от пловдивската полиция.

В последния ден от януари старши комисар Йордан Рогачев е изпратил писмо до карловския кмет за извършване на съвместна проверка от общината и РДНСК заради незаконните постройки в Розино и Христо Даново, като по предписание след констатирани нарушения да се пристъпи към събарянето им.

Спецоперацията, проведена снощи в село Розино, е била по нареждане на старши комисар Рогачев. Полицаи от районното управление в Карлово и от специализираните полицейски сили са проверили 42 адреса, 106 лица и 26 МПС-та.

По Закона за българските лични документи са съставени 16 АУАН и 1 АУАН по Закона за горите. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325 от Наказателния кодекс за хулиганство, срещу няколко местни лица от два рода. Същите са задържани в РУ-Карлово. По същото производство са иззети и 3 броя незаконно притежавано огнестрелно оръжие. Започнато е бързо производство за унищожаване и повреждане на стъклопакети на жилищна сграда в селото. Престъплението по чл.216 от НК е извършено от непълнолетно лице.

По време на акцията са били иззети 300 къса саморъчно направени цигари и 700 грама нарязан тютюн, намерен в дома на 41-годишна жена от Розино. Започната е проверка.

Разследванията се извършват под наблюдението на Районната прокуратура в Карлово.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments