2700 социално слаби пловдивчани ще получат топъл обяд през януари

0
96
топъл обяд
Община Пловдив

2700 социално слаби пловдивчани ще получат топъл обяд, съобщават от пресцентъра на Община Пловдив. Храната ще бъде раздавана от 4 януари до 27 април 2021 година чрез 12 трапезарии – по две във всеки жилищен район. Това каза заместник-кметът по социалните дейности Георги Титюков. Ръководителят на проекта Елена Шопова коментира:

„Социалната програма в условията на извънредна ситуация е с възможност за 2,70 лв. за храноден в продължение на 83 работни дни, или общо 655 000 лева.“

Храната включва супа, основно ястие с месо и хляб, като в петък в менюто влиза и десерт. Топлият обяд ще бъде доставян по домовете само за най-трудно подвижните хора.

Целевата група на гражданите, които имат право на такава помощ, е с доход под 363 лева месечно на човек. Документите се подават до 21 декември в службите за социално подпомагане на районните кметства.

До момента документи са пуснали 950 души, допълни зам.-кметът Георги Титюков. Той обясни, че доставянето на храната до дома ще е само за най-трудноподвижните хора. Досега обслужването на 250-те ползватели на проекта ставаше с 6 автомобила, но при десетократното нарастване на бройката това е невъзможно и затова в новия проект раздаването ще става от 12 точки, по две във всеки жилищен район. Порционът включва 250 грама супа, 300 грама основно ястие, задължително с месо, както и 2 филии хляб.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments