25-годишен русенец изкачва стълби на ръце при минусови температури

0
235
Пламен Атанасов ходи при ръце в минусови температури
Снимка: Plamen Atanasov "Freefly", Фейсбук

25-годишният Пламен Атанасов от Русе е преборил над 1000 стълби в рамките на 6 часа при температури, отиващи под 0 градуса, съобщиха от „NOVA“. 

Предизвикателството, станало факт в понеделник при паметник „Създатели на българската държава“ край Шумен, е имало за цел да привлече вниманието на българите към благотворителната кауза, зад която русенецът лично застава. Той събира средства за фондация „Александър Русев”, която има за цел изграждането на рехабилитационен център, споделя Пламен.

„През септември изкачих стъпалата на Шипка, които са 875. Исках да видя как ще се справя в по-тежки условия”, разказва Пламен за изпитанията, в които се впуска, за да открие и надскочи границите на собствените си възможности. По негови думи преборването на 900-то стъпало е бил повратният момент, в който ръцете му започнали да замръзват. Именно това спряло младия ентусиаст по пътя до върха.

Пламен Атанасов от Русе тренира упорито всеки ден
Снимка: Plamen Atanasov „Freefly“, Фейсбук

Предизвикателство от подобен тип изисква сериозна подготовка и момчето тренира ежедневно, за да успее да постигне своята цел при по-благоприятни условия.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments