24-часова общонационална стачка ще блокира обществения транспорт в Гърция утре

0
85
Гърция
Гърция. Снимка: Pixabay

24-часова общонационална стачка ще блокира обществения транспорт в Гърция утре, съобщиха от Министерството на външните работи. Няма да се движат метрото, железопътният транспорт, тролеите и трамваите. Автобусите от градския транспорт ще работят в интервала от 9:00 часа до 21:00 часа.

Заради стачката компанията оператор на гръцките железници – ТРЕЙНОСЕ, е отменила изпълнението на всички маршрути по разписание за 10 юни 2021 г. Компанията е въвела и частични промени в разписанията на влаковете в дните преди и след стачката – 9 и 11 юни, както следва:

 – За днес, 09 юни 2021, е отменено движението на влакове с номера 2534 и 2539 по линията „Атина – Халкида – Атина“ и 3632 по линията „Солун – Серес“;

 – За 11 юни 2021 се отменя движението на влак с номер 3631 по линията „Серес – Солун“.

Пътниците, които вече са закупили билети за отменените влакове, ще могат да получат компенсация в брой или под формата на нов билет от офисите на ТРЕЙНОСЕ. За допълнителна информация, свързана с ЖП транспорта, гражданите могат да се обаждат на телефон +30 14511 или да посетят интернет страницата www.trainose.gr<http://www.trainose.gr>.

В стачката ще се включат и Федерацията на гръцките пристанищни служители, и Съюзът на пристанищните работници на пристанище „Пиреа“, като се очакват сериозни нарушения на морските транспортни комуникации. Стачката на тези служители започва в 00:01 часа на 10 юни и продължава до 24:00 часа на същата дата.

По информация от Генералното консулство на България в Солун е планирано провеждането на митинги в градовете Атина, Солун, Ираклион и Крит.

От МВнР препоръчаха на българските граждани, ако им предстои неотложно пътуване с автобусен, железопътен или морски транспорт в Гърция на 10.06.2021 г., да влязат в контакт с компанията-превозвач, за да проверят дали има промени в разписанията заради общонационалната стачка, а в самия ден да избягват местата на провежданите митинги.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments