20 незаконни постройки са били премахнати в бургаския квартал „Победа“

0
32
Община Бургас
Снимка: Община Бургас

20 незаконни постройки бяха премахнати в бургаския кв. „Победа“ днес в изпълнение на 10 заповеди на кмета. Сред сградите е имало солидни къщи, направени от тухла, както и различни пристройки към тях, информираха от пресцентъра на Общината.

Постройките са били издигнати върху терени, предвидени за улична инфраструктура. Чрез събарянето им продължава поетапното освобождаване на ул. „Тамара“, така че дотам да стигат екипи на Спешна помощ, пожарната, дезинфекционна или тежка техника.

Живущите в сградите са били предупредени още през 2018 г., че предстои премахването им. Морската община е длъжна да спазва процедурите, предвидени от закона, които изискват време, а и част от заповедите са били обжалвани в съда. Някои от „собствениците“, знаейки, че постройките им ще бъдат махнати, са ги отдавали под наем.

Кметът Димитър Николов благодари на полицията и на EVN, че са им помогнали спокойно да си свършат работата.

Припомняме, че през последните години са съборени близо 400 незаконни сгради в бургаските квартали „Горно Езерово“ и „Победа“, както и в циганската махала на комплекс „Меден рудник“. В момента има издадени заповеди за още такива акции, но не са изтекли законните срокове за доброволно изпълнение или обжалване.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от