20-годишен ще лежи година и три месеца в затвора заради тежка катастрофа във Великотърновско

0
2652
Затвор
Затвор. Снимка: Pixabay

20-годишен шофьор, нарушил правилата за движение и предизвикал катастрофа с трима пострадали във Великотърновско, е бил осъден на година и три месеца затвор и от право да управлява МПС за срок от 3 години.

Подсъдимият С.Н. е признат за виновен за това, че на 6 юли 2020 г. на общински път от с. Велчево към републикански път на територията на Община Велико Търново, при управление на лек автомобил „БМВ 318“, е нарушил правилата за движение по пътищата. Като водач не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което е управлявал, в резултат на което е предизвикал пътнотранспортното произшествие. При изпреварване на друга кола, е допуснал занасяне на автомобила си, който е напуснал платното за движение и навлязъл в затревен остров, разделящ двата пътя.

Автомобилът на С.Н. се е ударил в дънер, блъснал се е в пилон на пътен знак и го е изкъртил, след което се е преобърнал. При настъпилото произшествие по непредпазливост подсъдимият е причинил средна телесна повреда на 3 лица, пътуващи в управлявания от него автомобил. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал. 3, вр. ал.1, вр. чл.342, ал.1, вр. чл. 129, ал. 2 от НК.

Присъдата на Великотърновския районен съд подлежи на обжалване пред въззивна инстанция.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments