Ричард Алибегов: Скоро ваксинирани ще излязат на протест за правото си на труд

0
14
Ричард Алибегов
Ричард Алибегов. Снимка: Скрийншот от видео на "БНТ"

От тази нощ в София влязоха в сила новите ограничителни мерки. Те предвиждат всички места от социалния живот на столицата като заведения, кина, театри, както и онези със значение за общественото здраве да функционират с до 50 на 100 от целия капацитет с работно време до 22:00 ч.

Ресторантьорският бранш намира въведените ограничения като поредния способ, който ще нанесе сериозен удар върху бизнеса им и ще доведе след себе си фалити в сектора.

Браншовиците заявяват, че мерките ще бъдат умишлено подминавани и вечерният час няма да бъде спазван. Това неподчинение ще бъде в знак на протест към заповедта на управляващите.

Темата коментира Ричард Алибегов, председател на Българската асоциацията на заведенията /БАЗ/. Пред „БНТ“ той изтъкна факта, че в Европа протестите се организират от неваксинираните лица, които недоволстват срещу „Зеления сертификат“. Абсурдно, но у нас „в най-скоро време ще излязат на протест ваксинирани хора за правото си на труд“, полагащ им се по Конституция.

Алибегов припомни обещанията, че ако персоналът в заведенията бъде ваксиниран, ще може да продължи работа. Сега обаче се е стигнало до това да бъдат оставени на улицата ваксинирани хора, нещо, което „няма как да го допуснем“.

По думи на председателя на БАЗ заповедта, издадена от столичното РЗИ, касае само развлекателния сектор и ресторантьорския бранш.

Ограничението на сектора е четворно, допълни още Ричард Алибегов. То изисква заведенията да работят с 50% персонал, 50% запълнен капацитет, изискване за „Зелен сертификат“ и спазване на вечерен час.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments