19-годишната Анита от Пловдив има нужда от помощ в битката за живота си

0
203
Анита Чобанова
Анита Чобанова. Снимка: Facebook

19-годишната Анита от Пловдив се нуждае от помощ в борбата с тежко заболяване. Момичето е студент и помага активно в отглеждането на 6-годишното си братче, тъй като двамата живеят с възрастните си баба и дядо.

Анита страда от Синдром на Уилсън и се нуждае от спешна трансплантация в Турция. Сумата от 180 000 лева обаче е непосилна за родителите ѝ, които са разведени и живеят отделно. 

„Води се тиха болест и в началото протича съвсем безсимптомно. Лекарите казаха, че няма медикаментозно лечение и ще се наложи да се направи чернодробна трансплантация. Варианти за донори бяха моите родители, но тъй като съм рядка кръвна група, нещата стават по-сложни”, разказва Анита Чобанова пред „NOVA“.

В момента тя учи редовно в Пловдивския университет и работи на пълен работен ден, за да помага в отглеждането на малкото си братче. Тя споделя, че той е нейната най-голяма опора в живота и причината да вярва, че ще се справи с тежкото заболяване.

Приятелите на Анита са организирали спонтанна кампания по набиране на средства по улиците на Пловдив. Благодарение на социалните мрежи случаят на момичето е достигнал до много хора с добри сърца, които са дарили средства за лечението. Кампанията продължава с набиране на средства в сградите на университети в цялата страна и в големите вериги магазини.

Дарителска сметка в Банка ДСК
BG21STSA93000029714983
STSABGSF
АНИТА ЖИВКОВА ЧОБАНОВА
Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments