19-годишен пловдивчанин стои зад дръзкия въоръжен обир в денонощен магазин в Пазарджик

0
46
Кражба
Снимка: Pixabay

19-годишен пловдивчанин е извършил въоръжения обир в денонощен магазин в Пазарджик преди около месец, съобщиха от полицията. Той е бил установен в резултат на усърдната и целенасочена работа служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Действията по разследване са били осъществени под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Около 03:30ч. на 30 юли непознат млад мъж е влязъл в денонощен магазин, собственост на 36-годишен пазарджиклия. Среднощният посетител е извадил газов пистолет, произвел изстрели и с помощта на физическа сила е ограбил 31-годишната продавачка.

Нападателят е успял да отмъкне малко над 500 лева от оборота на търговския обект и веднага избягал.

След получаване на сигнала за случилото се към мястото са били насочени екипи на полицейското управление в Пазарджик. Извършен бил обстоен оглед, а случаят бил поет от служители на сектор „Криминална полиция“. В резултат на едномесечна усърдна и последователна работа полицаите влезли в дирите на извършителя.

Оказало се, че грабителят е 19-годишен младеж от Пловдив. До момента той е неизвестен на служителите на реда и е обитавал квартира в Пазарджик, намираща се в района на ограбения магазин.

По време на оперативните и процесуални действия, извършени под наблюдението на прокурор, са били иззети и веществени доказателства, имащи отношение към извършеното дръзко престъпление. Работата по документирането му продължава, води се досъдебно производство.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments