1669 сгради са обновени по Националната програма за енергийна ефективност

0
85
Обновена сграда
Снимка: МРРБ

1669 многофамилни жилищни сгради вече са обновени по Националната програма за енергийна ефективност от старта ѝ до края на март 2019 г. В цялата страна общо 2022 сгради имат сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие (ББР). Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

На този етап се ремонтират 138 сгради. 91 от тях са в процес на техническо обследване, за 7 е обявена обществена поръчка за същата процедура и обследване за енергийна ефективност, за още 100 е обявена обществена поръчка за строително-монтажни дейности. Няма предприети никакви действия по 17 от сградите.

В общините Бургас, Благоевград и Пазарджик са обновени и с въведени мерки за енергийна ефективност всички жилищни блокове със сключени договори за целево финансиране. В Бургас завършените сгради са 205, в Благоевград – 143, а в Пазарджик – 41.

Сред останалите общини се нареждат: Хасково – 82, Стара Загора – 72, София – 55, Пловдив – 50 и Перник – 40.

В община Хасково се работи само по 6 сгради от общо 110, за които има договори за финансиране с ББР, за 12 от сградите е обявена обществена поръчка за ремонтни дейности.

Строително-монтажни процеси се извършват по последните 3 сгради с договори в община Стара Загора, както и по последната сграда в община Перник.

В София се работи по 42 жилища от общо 166 с договори за финансиране, 32 сгради са с обявена обществена поръчка за строително-монтажни дейности, а 30 са с техническо обследване.

Ремонтират се 13 блока от общо 73 с договори за финансиране в община Пловдив. 4 от сградите са в процес на техническо обследване, а за 5 е направена обществена поръчка за строителни дейности. Не са започнати строително-монтажни действия само по 1 сграда, в това число и обследвания.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments