1607 парфюма задържаха митническите служители на ГКПП Дунав мост-Русе

0
47
Задържани кашони с парфюми
Задържани кашони с парфюми. Снимка: Агенция "Митници"

При проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Дунав мост–Русе бяха установени и задържани 1607 парфюма, съобщават от Агенция „Митници“. 

На 9 март митническите служители спрели за щателна митническа проверка товарен автомобил, пътуващ от Турция за Румъния. Според документите в товарното помещение на превозното средство се превозвали 23 160 кг PVC гранули, разпределени в 19 опаковки тип “big-bag”, но сканиране с рентген установило, че в денковете са укрити предмети, различни от обявената стока. При физическа проверка митническите инспектори установили, че това са кашони с по шест парфюма от световни марки.

Водачът на автомобила е заявил, че е получил кашончетата с парфюмите от непознато лице в Турция, след което сам е поставил опаковките с парфюми в чувалите с PVC гранули. При проверката на кабината на товарния автомобил митническите служители открили още парфюмерийни изделия – тестери.

Задържани са общо 1607 парфюма от различни луксозни марки. Нарушителят е арестуван и по случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Русе.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments