Прекратени са преговорите между „Инерком“ и ЧЕЗ

0
33
ЧЕЗ, Прага
Снимка: Wikimedia Common

Окончателно пропадна сделката за придобиването на активите на ЧЕЗ в България от компанията „Инерком“. Причината е „неудовлетвореност от неизпълнението на ангажиментите, което е резултат от незаконни пречки от страна на българската държава“.

Това е написано в официално съобщение на ЧЕЗ в Прага, съобщи „бТВ“. По думите на говорителя на компанията Алице Хоракова, решението да се прекрати договорът с фирмата на Гинка Върбакова е от късния следобед вчера.

Продължават преговорите за продажбата на активите на ЧЕЗ у нас. Кандидатите, които участват са двама – българската финансова група „Еврохолд“ и индийската енергийна компания „Индия Пауър“. На 23 февруари 2018 г. беше подписан предварителният договор за продажбата на най-голямото енерго у нас с „Инерком“.

Компанията на Върбакова обаче така и не получи разрешение от КЗК за придобиване на активите на ЧЕЗ у нас. Тя разполагаше с 9 месеца да преведе сумата от 340 млн.евро и да изпълни договора, в противен случай „Инерком“ губи внесената гаранция от 5 млн. евро.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments