1000 лева глоба на жената, нападнала фелдшерка

0
159
Дело, зала
Снимката е илюстративна

1000 лева глоба ще трябва да заплати 35-годишната Звезда Илиева, която удари с мобилния си телефон фелдшерката Наталия Армянова от Спешна помощ. Това реши Районният съд в Горна Оряховица. Страните имат право да обжалват решението в 15-дневен срок. Обвиняемата заяви, че е социално слаба самотна майка и не може да плати глобата си.

Съдът наложи най-лекото наказание предвид тежкото материално положение на обвиняемата. Съдебният състав мотивира решението си и с факта, че подсъдимата е с чисто криминално минало и че тя е изразила критично отношение към деянието.

Пред съда обвиняемата, която е със завършен пети клас, се защитава сама и призна за нападението, довело до лека телесна повреда на фелдшерката.

„Да ти кажа честно, стана спонтанно и аз не разбрах точно как се получи. И на мен не ми беше много добре тогава. Съжалявам, естествено, да“, заяви Илиева, предава БНР.

Нападението стана в нощта на 20 срещу 21 януари. Тогава Звезда Илиева нападна фелдшерката, докато оказвала медицинска помощ на болното й бебе. Още на следващия ден Армянова подаде оставка. Това направиха и 27 нейни колеги в знак на съпричастност.

От 1 февруари частна охранителна фирма дава дежурства в Центъра в града и пази специалистите.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments