10 милиона лева са заделени за неотложни нужди след наводнението в Карловско

0
24
Наводнение в Богдан
Наводнение в Богдан. Снимка: Сухопътни войски\Land Forces, Facebook

Зам.-министърът на икономиката Димитър Данчев обяви пред „БНТ“, че за държавата е много важно да успее да достигне до първопричината за тежкото наводнение в Карловско. Това е така, защото няма да се налага да се инвестират средства в отстраняването на сериозни щети, а най-вече – за да се предотвратят евентуални човешки жертви. Данчев подчерта, че по този случай вече са сезирани всички възможни институции като МВР и прокуратурата, Министерството на земеделието и РИОСВ.

Зам.-министърът съобщи, че от данните до момента не се потвърждават твърденията за незаконна сеч в района. Хората са видели, че въпросните дървета са били изкоренени, което означава, че те не са били предварително отсечени. Но информация тепърва ще се събира от горските стопанства, МВР и други контролни институции за това дали в миналото наистина е имало незаконна сеч.

Освен това Междуведомствената комисия към правителството е взела решение да бъдат отпуснати повече средства за превантивна дейност. За момента за самото бедствие в Карловско са отделени 10 милиона лева. Но само разходите за пълното възстановяване ще възлизат на 80 милиона лева. Това е приблизително бюджетът на въпросната комисия за цяла една година.

От днес започва и изплащането на помощите на хората в засегнатите села. Размерът е 375 лева.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments