„1 Процент Промяна“ и „Гората.бг“ ще засадят 50 000 дървета в подкрепа на пчелите

0
322
Дърво
Снимка: Pixabay

От организациите „1 Процент Промяна“ и „Гората.бг“ ще засадят 50 000 медоносни дървета. Инициативата е в подкрепа на пчелите и пчеларите.

„Всеки човек следва да засади поне едно дърво, казва добре позната българска мъдрост“, напомнят от „1 Процент Промяна“.

Те вярват, че пчелите са най-важните живи същества на планетата и затова считат за свой дълг да им помогнат. Освен това напомнят, че дърветата са също дом и източник на храна и за много други животински видове. Те са сянка през лятото, защита от вятър през есента, помагат, за да има повече вода, спират ерозията, подобряват нашето емоционално състояние, произвеждат въздуха, който дишаме.

„Заедно ще помогнем за спасяване на пчелите в България, като така ще помогнем и на всички пчелари, които са се отдали на тази важна дейност, като засадим 50 000 медоносни и плодни дръвчета. Дърветата ще са вкусни ябълки, ароматни липи, сочни череши, дъхави дюли, величествени явори, устойчиви джанки, умерено количество иглолистни за прашец на пчелите и други. Още тази есен ще засадим част от дръвчетата заедно, друга част ще дарим на пчелари, общини, кметства, учебни заведения и организации в цялата страна. Ще бъдат засадени и обгрижени от получателите с подкрепата на Гората.бг, за да може повечето от тях да станат големи, красиви и полезни“, обясниха от „1 Процент Промяна“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments