Как малка пекарна дарява хляб на нуждаещите се по време на пандемия

0
104
Хляб
Хляб. Снимка: Pixabay

Малка пекарна в района до пазар „Красно село“ дарява хляб на нуждаещи се хора, неволно акцентирайки върху необходимостта от това всички да бъдем обединени и в помощ един на друг. По време на пандемия и не само. 

Цанко Донков, организатор на инициативата, разказва, че още преди да я създаде, собственикът на пекарната е бил решен да отделя процент от печалбата, който да бъде вложен в изцяло благотворителни каузи.

За хуманното дело са разбрали и хора от други райони в столицата, а самата пекарна е отворена и към останалите бизнеси, например, казва Донков „когато правим супа, имаме нужда и от крутони“.

Състрадателният гражданин участва и в други инициативи, които търсят доброто у човека, което всякога може да бъде от полза на нуждаещите се. „Хората все повече трябва да вярват, че единствено когато сме обединени около кауза, нещата се случват по-бързо“, подчерта Донков и сподели как при първия локдаун е подал ръка на бизнеса в „Красно село“, опитвайки се да го популяризира, за да преживее кризата и да достигне до повече потребители.

За организатора такова нещо като „малък“ или „голям“ проблем няма. „Когато човек има проблем, за него е най-големият, по отношение на това всеки един е важен.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments