Зукърбърг: Новият подход на Фейсбук ще разгневи много хора

0
29
Марк Зукърбърг
Снимка: Wikimedia Common

„Фейсбук ще отстоява принципи като свободно изразяване и криптиране на информацията, дори ако това означава да загърби някои от досегашните си вярвания.“

Това заяви собственикът на най-голямата социална мрежа Марк Зукърбърг по време на един от най-големите в света технически форуми “Silicon Slopes Tech”, който се проведе в Сан Франциско.

“Мисля, че новият ни подход ще се разсърди много хора, но честно казано и старите ни практики предизвикваха гнева на мнозина. Затова нека просто опитаме нещо различно”, каза Зукърбърг.

Социална мрежа Фейсбук
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

Съучредителят и изпълнителен директор на Фейсбук подчерта, че дълго време целта на неговата компания е била да не прави “твърде обидни” ходове. Сега този подход ще бъде сменен в полза на прекомерната цензура, която самият той вижда в публикациите на потребителите.

“Все по-често ни призовават да цензурираме различно по вид съдържание, което ме кара да се чувствам наистина неудобно“, обясни Зукърбърг, като призна отговорността на Фейсбук да чисти платформите си от публикации, свързани с тероризъм, експлоатация на деца и подбуждане към насилие.

“Ще свалим съдържанието, което е наистина вредно, но в определен момент трябва да се задържи цялостната линия на тази цензура“, добави той.

Зукърбърг бе категоричен, че Фейсбук ще продължи да се бори за криптиране на информацията – друга важна опорна точка, която предизвика спорове през последните месеци.

Компанията попадна под обществен обстрел за това, че позволява на политиците да лъжат в реклами и то точно в момент, когато Туитър реши изцяло да забрани политическата пропаганда в платформата си.

Зукърбърг все по-често декларира решимостта на Фейсбук да се придържа към своите опорни принципи, дори когато те се окажат не толкова популярни.

Неговото изказване на форума в Юта идва дни, след като обяви, че целта му за следващото десетилетие е не да бъде харесван, а да бъде разбран от аудиторията за новите си подходи. 

35-годишният технологичен милиардер повтори същата позиция и в петък на техническия форум в Сан Франциско.

“Ако не стоите зад каузи, от които хората се интересуват, то не е възможно те да почувстват и разберат вие с какво точно се занимавате”, категоричен беше Марк Зукърбърг.

Превод: Диана Тодорова

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от