Зов за помощ: Младо семейство с 3-годишно дете остана без дом след пожар в Ново село

0
95
Изпепелена къща
Изпепелена къща. Снимка: Ново село, Facebook

Пожар е изпепелил къщата на младо семейство с 3-годишно дете в село Ново село. Техни близки са им предоставили временен подслон и отправят призив към всеки, който може да им помогне.

Все още не са известни причините за възникването на огъня, тъй като потърпевшите не са получили протокол от огнеборците. На местопроизшествието са пристигнали 2 противопожарни автомобила. В гасенето са се включили много хора, сред които е бил кметът, като всички са гасили с ръце.

Георги, който се занимава с озеленяване, коментира пред „bTV“, че по време на злополуката със семейството му е бил на почивка. Той разказа, че на 5 август е получил обаждане от приятели, че домът им гори. И добави:

„Започнахме да събираме хора, които да се опитат да спасят каквото могат от вещите ни. Обадихме се на безброй хора. Пожарът е обхващал огромна част. (…) Той е тръгнал от двора, от изходната част, където бяха и машините ми.“

Цялата техника на мъже е била унищожена, както и жилищната част.

Изпепелена къща
Изпепелена къща. Снимка: Ново село, Facebook

Първата мисъл на Бисерка, когато разбира за случилото се е: „Вече ни го няма домът. (…) Казахме на детенцето ни, че къщичката ни се е запалила и на този етап не можем да се приберем в нея. Той е твърде мъничък, все още не смеем да го въведем.“

Семейството се нуждае от строителни материали, нов покрив, физическа помощ, както и финансова. Георги е категоричен, че са изгубили много безценни неща, които няма как да си върнат. Потърпевшите са били убедени да дадат интервю от техния приятел Христо, който споделя, че те не са свикнали да търсят помощ. По думите му пострадалите са трудолюбиви и скромни хора.

„Убеждавахме ги да направим кампания, с която да започнем набиране на средства. Необходими са строителни материали като греди и цигли, с които да се възстанови покривът. В момента нямат дом. Важно е да възстановим и машините на Георги, той е много трудолюбив и всички свои спестявания е насочвал към тях“, коментира още Христо.

Предвижда се на 12 август архитекти и строители да съдействат за възстановяването на имота.

Същевременно семейството благодари на всеки жертвал живота си, за да спаси спомените им.

За финансова подкрепа:
IBAN: BG63UNCR70001598086546
Титуляр: Георги Тихомиров Ралевски
Основание: Дарение
Дарителски кутии ще разположим в търговските обекти от утре.

За физическа подкрепа:
Събота/12.08.23г./ от 09:00 до 19:00 часа
Неделя/13.08.23г./ от 09:00 до 13:00 часа

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments