Зов за помощ! 3-годишният Светослав се нуждае от пари за лечение

0
762
Светослав
Светослав. Снимка: Илияна Николова, Фейсбук

Светослав е на 3 годинки, а вече е изправен пред най-голямото изпитание в живота си. Детенцето е родено в Германия, но за съжаление по време на изключително сложно раждане, то е заседнало с лявото рамо в таза. Причината е големината му – 4400 грама, 56 см. Това донесло ужасни последици на лявата ръчичка.

Светослав
Светослав. Снимка: Илияна Николова, Фейсбук

Майка му Илияна Николова споделя, че диагнозата се нарича „плексус брахиалис“ или „акушерска пареза“. Нервите С5, С6, С7, С8 и ТH1 са скъсани. ТH1 е скъсан и при трите си разклонения. Лявата ръка е напълно парализирана и няма никаква чувствителност. Тя споделя в пост в социалните мрежи:

За Светослав това е началото на едно невинно детство, изпълнено с неудобства, физически неразположения и седмици прекарани при лекари, рехабилитатори и консултанти. За мен това беше началото на един живот, в който тревожността, притесненията и бдителността станаха най-близките ми довереници. Непосредствено след раждането започнахме физиотерапия.

Преждевременно 6-месечното ми детенце премина през 7-часова операция за реконструкция на нервите, при която лекарите взеха 5 нерви от лявото му краче. За съжаление операцията не доведе до желания ефект, пръстите не възвърнаха своята функция. Две години по-късно лекарите в Ахен направиха втора операция, която продължи 5 часа. При нея лекарите наместиха рамото, удължиха сухожилие и подсилиха един нерв. Това донесе много предимства за ръката ма Светослав. Сега я сгъва в лакътя много по-лесно и успява да вдигне ръката почти до очичките си.“

Майката разясни, че в Германия е посетила около шест медици. Всички специалисти са били единодушни, че на тази възраст нищо повече не може да се направи с нервите. Предложението на лекарите е било на детето да се извършва интензивна физиотерапия, за да може да прибере лопатката навътре и да подобри мускулния тонус на лявата ръка. Поради ниския мускулен тонус, ръката е по-къса и по-слаба.

„Мили хора, аз много искам детенцето ми да има възможността да ползва ръката си пълноценно и не спирам да търся начини да подобря качеството му на живот. В процеса на търсене попаднах на нов вид физиотерапия в Турция. Разбрах, че няколко български семейства я правят и имат страхотни постижения. Тази терапия се нарича „SMART терапия“. Това е нов поглед към рехабилитацията на деца със специфични потребности и правят обучения на родителите за провеждане в домашни условия. Въпросните физиотерапевти ще бъдат от 20 до 24 февруари в Разград, България. Разходите за нас двамата излизат близо 3000 евро. Тази сума за мен, като самотна майка, е непосилна“, посочи Илияна.

Можете да помогнете на малкия герой като дарите пари по следната дарителска сметка:

Име на банката: Sparkasse Duisburg
Титуляр на сметката: ILIYANA NIKOLOVA
IBAN: DE87 3505 0000 3203 4754 82
Основание за превода: Spende für Svetoslav/Therapie für Svetoslav
Paypal: https://www.paypal.com/pools/c/8Rnjkqdf3t

„Аз и моето съкровище ще сме ви безкрайно благодарни, ако ни подкрепите!“, обърна се майката на Светослав към всички, който ще помогнат детето й да води един пълноценен живот.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments