Зов за помощ! 18-годишният Анатоли пострада тежко при катастрофа, нуждае се от пари за лечение

0
6764
Анатоли Веселинов
Анатоли Веселинов. Снимка: Анатоли Веселинов, Фейсбук

18-годишно момче се бори за живота си след катастрофа в село Комарево, Плевенско. Анатоли Веселинов е взел книжка две седмици преди фаталния инцидент. Младежът е учил и се е грижил за болния си баща, който е инвалид.

Близки на пострадалия са започнали кампания за събиране на средства за пострадалото момче. Мартин Кръстев, близък на семейството, каза пред Искра.бг:

„Той е в кома заради травма в мозъка, която пречи за притока на кислород. Тези дни ще се опитат да го събудят, тъй като докторът е казал, че има леко подобрение.“

„Събирахме средства тук в селото в местния магазин, но те едва ли ще стигнат за лечението на Анатоли“, посочи Мартин.

Злополуката е станала около 20:15 часа на 30 януари на кръстовище в селото. Младежът е загубил контрол над превозното средство заради висока скорост
и се е блъснал в бетонен стълб. Пожарен екип е извадил пострадалия от огънатите ламарини и го е предал на медиците. Анатоли е бил откаран за лечение в „САРИЛ“ при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“-Плевен. Той е получил тежка мозъчно-черепна травма и е с опасност за живота. От ОДМВР-Плевен казаха пред Искра.бг:

„В понеделник около 20:15 часа на кръстовище в село Комарево 18-годишен младеж е изгубил контрол над управлението и е блъснал автомобил „Опел Вектра“ в бетонен стълб в дясно по посока на движението си. Екип на РСПБЗН–Плевен е извадил пострадалия шофьор от огънатите ламарини и го е предал на ЦСМП. В следствие на инцидента той е получил тежки наранявания и травми. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана РП–Плевен.“

Потърсихме и лечебното заведение, за да уточним какво е състоянието на 18-годишния Анатоли Веселинов. От УМБАЛ „Д-р Георги Странски“-Плевен посочиха пред медията ни:

„Имаме такъв пациент, който е в тежко състояние и е в кома.“

Ако искате да помогнете, може да го направите по открита дарителска сметка, на която всеки може да дари пари:

Титуляр: Веселин Костадинов
Банка ДСК
IBAN BG17STSA93000029676934
BIC:STSABGSF

Близките и познатите на Анатоли благодарят на всички, които са помогнали досега и се надяват хората да ги подкрепят, за да може един млад човек да живее.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments