Зоран Заев: Ще оставя на българските експерти да кажат каква е причината за трагедията

0
72
Премиер Зоран Заев
Снимка: Премиер Зоран Заев, Facebook

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви пред журналисти, че ще остави на българските експерти да анализират как се стигнало до тежката катастрофа. Той отказа да коментира към момента какви може да са причините и апелира професионалните институции да установят какви са причините.

Заев е посетил всички 7 пациенти, хоспитализирани в УМБАЛСМ „Пирогов“. Той изрази благодарност към премиера Стефан Янев и директора на лечебното заведение за навременната информация и за положените грижи към пострадалите.

Македонският премиер коментира, че оцелелите са седели на задните седалки и са успели да счупят стъкло, през което да излязат. По думите му до ден-два те ще бъдат преместени в болница в Скопие.

Той заяви, че не може като премиер да се ангажира с това да каже дали автобусът е бил в техническа изправност или не, но това ще бъде преценено от българските експерти и разследващи. Жертвите са от повече националности – има и от Сърбия, и от Белгия, но са граждани на Северна Македония. Жертвите не са само от Скопие, има и от други македонски градове.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments