Знахарка измами с голяма сума баща на тежко болно дете край Мездра

0
2376
Знахарка, жена, свещ
Знахарка, жена, свещ. Снимка: Pixabay

Двама души са с повдигнати обвинения от Районна прокуратура-Враца за измама на мъж с тежко болна дъщеря , съобщиха от Апелативна прокуратура–София.

Обвиняемите С.Н. и Е.Д. живеели в Игнатиево, област Варна. Те се занимавали със знахарство и гадателство по телефон и онлайн. С цел набавяне на парични средства публикували във вестник „Здраве за всички“ обява за „Жената-чудо Елена“. В нея било посочено, че тя открива и премахва негативни влияния, чете Киприянови молитви срещу магии, въздейства чудотворно върху емоционални проблеми, изкоренява зависимости и събира разделени. Към обявата имало отпечатани отзиви от хората, на които е помогнала. Посочени били телефони за връзка с „Елена“.

Обвиняемите се снабдили със SIM карти, които не се водели на тяхно име.

Свидетелят П.П. от село Елисейна, община Мездра, се грижел за болната си дъщеря. През март 2020 година тя получила усложнения от диабет и здравословното й състояние силно се влошило. Търсели помощ, но нищо не й помагало.

Мъжът попаднал на обявата за лечителката „Елена“. Той бил отчаян, че не може да спаси детето си и решил да се обърне към нея. Бащата позвънил на един от посочените в обявата телефонни номера и се свързал с обвиняемите С.Р. и Е.Д., разказвайки за проблемите си.

Е.Д. веднага му заявила, че е направена магия от завист. Тя го уверила, че ще успее да я развали и дъщеря му ще оздравее, ако изпълни точно нейните указания. Мъжът бил съгласен с всичко. Направил ритуал с паничка вода и превел сумата от 670 лева. Обвиняемите получили парите чрез друго лице, което било неграмотно и не разбрало за какво е използвано.

След получаване на първата сума обвиняемата продължила да звъни на П.П., като му обяснявала, че ще трябват още много пари. Поискала от него да й преведе 3000 лева, необходими за „закупуване на рози за ритуал“. Мъжът й обяснил, че не разполага с такива средства, но Е.Д. успяла да го мотивира да намери начин да ги събере. Заявила му, че случаят е спешен и трябва да се реагира бързо, ако иска да спаси дъщеря си.

На 13 юни 2020 година П.П. изпратил исканите от него пари на името на обвиняемия С.Р., които по-рано е събрал от познати и роднини. Същият ден сумата е била получена.

Междувременно обвиняемата Е.Д. продължила да звъни на П.П. Отново поставила въпрос за плащане, като този път мъжът следвало да преведе 700 лева. Той обяснил, че „вече не разполага дори със стотинки и няма откъде да събере още пари“. След като се убедила, че действително повече няма да получи имотна облага, обвиняемата казала на П.П. да унищожи документите, с които е направил паричните преводи. Отново го предупредила да не казва на никого за разговорите им. Знахарката го уверила, че е нужно малко време за оздравяване на детето му.

На 3 юли 2020 година дъщерята на П.П. починала. Мъжът осъзнал, че двамата обвиняеми са използвали болката и безизходицата му и са злоупотребили с тях, причинявайки му имотна вреда. В хода на разследването на измамата извършителите на престъпното деяние са били установени и привлечени към наказателна отговорност. Делото срещу С.Р. и Е.Д. ще продължи в съда.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments