Зимната обстановка в Търговище се успокоява, но все още има села без ток

0
39
Паднали клони. Снимка: Община Търговище

Успокоява се зимната обстановка в община Търговище. Вече проходим е пътят по направлението Макариополско-Буйново, който бе затворен заради навявания.
В рамките на деня се очаква да бъде окончателно разчистен и пътят по направлението Божурка-Презвитер Козма.

На територията на общината все още има населени места, където няма ток. Такива сигнали са постъпили от селата Божурка, Пайдушко, Братово, Цветница и Острец.

Общинските предприятия „Благоустрояване, комунално стопанство и озеленяване“ /БКС/ и „Флора“ продължават разчистването на паднали дървета и клони в града. В момента дейностите им са съсредоточени към основните пътни артерии и тротоари, както и на местата, където счупени клони пречат на движението.

Паднали клони
Паднали клони. Снимка: Община Търговище

Проблем пред преминаването на сметосъбиращите машини на БКС остават провисналите кабели на много от улиците. От Община Търговище напомнят, че задължение за премахването им имат кабелните оператори. Заради липса на предприети действия от тяхна страна и с цел осигуряване на сметоизвозването служители на Общината ще съдействат за обезопасяването и повдигането им. Където е възможно, ще се избягва прекъсване на кабелите, за да не прекъсват и подаваните чрез тях услуги към гражданите. Стартирана процедура за принудителното им премахване.

Припомня се още, че поддръжката на прилежащите площи към жилищните и търговските обекти е задължение на живущите или на стопанисващите ги.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments