Зимата дойде: Снегът блокира пътища в страната, къде да внимават шофьорите

0
323
Пътна обстановка в област Бургас

Зимата дойде в средата на октомври. Вчера на „Петрохан” натрупа сериозен сняг и затрудни водачите на превозни средства. През следващото денонощие ще се задържи облачно и дъждовно. Очаква се валежите да продължат и през нощта срещу събота. В много райони от Централна България ще са значителни по количество.

В 16 области на Северна и Южна България е обявен оранжев код за валежи от дъжд. очакват се значителни валежи. Заради валежите е обявен и жълт код в 10 области в западните и източните райони. Вятърът ще е слаб, в Източна България – умерен от североизток.

Минималните температури ще са от 2-3 градуса на места из високите части на Западна България. Там сутринта дъждът ще е примесен със сняг. Максималните ще са съответно от 5-6 градуса до 17-18 градуса. За София дневната температура ще е 6 градуса. Инж. Володя Вълов коментира обстановката на „Петрохан” пред „NOVA“:

„Четири машини извършват обход на пътя. Подготвяме и специализирана група, която да реагира по други инциденти. Готови сме да реагираме на всякакви инциденти на пътя.

На прохода „Шипка” все още няма сняг. Инж. Деян Георгиев уточни, че са в готовност да продължат с обработката на пътищата, ако има влошаване на условията. Той отбеляза:

Има значително завишаване на трафика, но към този момент няма проблеми. Вчера направихме необходимите обработки на настилките и не допуснахме заледяването им.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments