Журналистът Мохамед Халаф е бил заплашван

0
33
Мохамед Халаф
Снимка: Mohamed Khalaf

Журналистът Мохамед Халаф е бил заплашван заради свои публикации в социалните мрежи. Той сподели в ефира на „NOVA“, че се притеснява за живота си и за този на близките си.

„От 20 години – откакто започна войната в Ирак и аз започнах да я коментирах, започнаха и заплахите от различни страни. Те идват от хора, свързани с различни български партии и политици. Най-големите и неоправдани заплахи са от арабската общност. Те считат, че злепоставям техните страни“, разказа Халаф и добави, че той не е единственият, заплашван от от арабския свят.

Анализаторът не възнамерява да спре с коментарите си. По думите му най-страшната заплаха, която е получавал, е дошла от член на криминалния контингент, получил висока сума пари, за да го сплаши.

„Предупреди ме, че друг няма да пренебрегне тази сума. Аз сигнализирах българските институции и имаше разследване. Тези хора смятат, че живеят в един измислен свят, където техните ценности са валидни в една демократична държава. Бях заплашван и след като разкрих една афера. Имаше една публикация във „Франс прес“, която не беше забелязана в България. Тогава също ми бяха отправени заплахи.“

Халаф изтъкна, че винаги се е стараел да бъде обективен и е избягвал да дава оценки. Последните му публикации са за конфликта между Ивицата Газа и Израел.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments