Живко Димитров, обвинен за притежание на дрога за 300 000 лв., остава в ареста

0
717
Живко Димитров

Апелативният съд в Бургас остави за постоянно в ареста Живко Димитров по прякор Вилицата.

Той е обвинен за притежанието на 6 кг марихуана, подготвена за разпространение в 22 000 дози. Тя беше открита в имот на баща му в айтоското село Чукарка. Иззети бяха още няколко килограма необработена марихуана. По оценка на полицията наркотиците са на обща стойност над 300 000 лева.

Те са били предназначени за разпространение предимно на пазара в Бургас и областта.

Живко Димитров твърди, че не е посещавал въпросния имот от пролетта на 2019 година и няма нищо общо с откритата в него дрога. Освен това той страдал от психическо заболяване. Пред магистратите Вилицата обяви, че иска да бъде пуснат под домашен арест, защото се влошавал и имал нужда от преглед при своя психиатър.

Неговата адвокатка настоя, че няма никаква преки доказателства, че Димитров е свързан с откритите в имота в село Чукарка наркотици. Тя посочи, че свидетелите по делото не са казвали, че той е посещавал къщата, която е била на баща му. Напротив, неговият брат много по-често ходел там.

От прокуратурата обаче обявиха точно обратното. Те посочиха, че има свидетел на име Ахмед, който е заявил, че обвиняемият всяка седмица е посещавал имота.
Неговото психическо заболяване датира от 2000 година, но оттогава насам той е извършил редица престъпления, за които е лежал в затвора – хулиганство, палеж, трафик на хора с цел експлоатация. Това според прокуратурата е още едно доказателство, че Живко Димитров е опасен за обществото и трябва да остане в ареста.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments