Жителите на „Красна поляна“ излязоха на протест заради Виетнамските общежития

0
224
Красна поляна
Снимка: Facebook

Живеещите в столичния квартал „Красна поляна“ отново протестират заради Виетнамските общежития. Те искат да им се дадат точни срокове, в които ще бъдат махнати сградите.

Недоволните подновиха протестите след година пауза. Причината да ги преустановят са били местните избори. Те са искали да дистанцират недоволството си от „цялата политическа история“, така че да не бъдат обвинени в пристрастия.

Преди три години жителите на „Красна поляна“ се събраха в 123-то училище и оттогава се борят за събарянето на сградите, припомнят от Bulgaria ON AIR. Днес те се събират отново, за да напомнят на общината за поетите ангажименти.

Жители на квартала твърдят, че от общежитията се отделя азбест, който е канцерогенен. По думите им заради тежкото си финансово състояние живеещите в тях се отоплявали с каквото им падне, имало и болести сред тях.

В комплекса имало проблем и с мръсния въздух и през летния сезон.

Кметът на „Красна поляна“ Иван Чакъров обеща, че се е ангажирал със срокове, намерен е терен, има сключен договор с фирма и според него до април трябва да има вдигнати 2 блока за 54 семейства.

Преди дни в социалната мрежа Facebook бяха разпространени клипове как при ясно време, мъгла в квартала има само над Виетнамските общежития.

Видео: Rumiana Simeonova, Facebook

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от