Жители на великотърновски села очакват застрахователите след силната буря с градушка

0
220
Покрив
Покрив. Снимка: Pixabay

Жителите на няколко великотърновски села, които пострадаха сериозно от силната буря с градушка миналата седмица, все още очакват застрахователните компании да изпратят екипи за оглед на щетите. Четири дни след стихията местните жители сигнализират за липса на реакция от страна на застрахователите, предадоха от „Фокус“.

В село Шереметя хората разказват, че са подали сигнали още в деня след бурята и са получили отговор, че екипи ще дойдат на оглед, но до момента такива не са се появили. Кметът на селото Георги Горчев обясни, че Общинската комисия, сформирана със заповед на кмета на Велико Търново Даниел Панов, е отчела 104 пострадали къщи. За всички тях са издадени протоколи за ремонт, което означава, че собствениците трябва да получат държавна помощ.

В селото е създадена временна площадка за изхвърляне на строителни отпадъци, а жителите имат разрешение от кмета Панов да оставят цигли, тухли и керемиди пред домовете си. Общинско камионче ще мине, за да ги прибере. Жители на Шереметя са получили и дарения от цигли, с които да си помогнат за възстановяване на домовете си. Румяна Тотева, жителка на селото, споделя:

„Аз съм застрахована, моята къща пострада в северната част. Паднаха част от тухлите, има дупки, една от стените е почти на 100% разрушена. Щетите по покрива също са огромни. От миналата сряда до момента нямам обратна връзка от застрахователите, въпреки че се обадих веднага.“

Всички съседи на Тотева, които също имат застраховка, потвърждават същото – подали са сигнали, получили са отговори, че сигналите се обработват, но екипи за оглед не са идвали.

Основното притеснение на хората е, че не могат да започнат ремонтите на имотите си. Те се страхуват, че ако започнат ремонт преди застрахователите да направят оглед, може да не получат обезщетения.

Жителите на пострадалите села настояват за по-бърза реакция от страна на застрахователните компании, за да могат да възстановят домовете си и да се върнат към нормалния си живот.

Пробиотиците: Естествен подход за поддържане на здравословно храносмилане и имунна система

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments