Жители на столичния кв. „Люлин“ възмутени: Кафява вода потече от чешмите им

0
52
Кафява вода потече от чешмите в столичния кв.
Снимка: Мариела Томова, Люлин, Facebook

Мътна тъмнокафява вода потече от чешмите в столичния квартал „Люлин“ 5. За това сигнализираха в социалната мрежа „Facebook“ възмутени жители. Оказва се, че случаят не е единичен. В понеделник в кв. „Люлин“ 10 от чешмите също е течала кафява вода.

Причината – старата водопреносна мрежа. Освен това днес е било спряно подаването към „Люлин“ 4 и „Люлин“ 5 заради авария на водопровод, става ясно от справка на сайта на „Софийска вода“.

От Районната здравна инспекция в София обявиха пред Искра.бг, че при тях не е подаван сигнал за случая, но потвърдиха, че преносната мрежа е стара и това се случва често. Иначе замерванията за качеството на питейната вода се правели ежедневно при краен потребител, тоест от чешмите.

Кафява вода потече от чешмите в столичния кв. "Люлин"
Снимка: Мариела Томова, Люлин, Facebook

Под публикацията във „Facebook“ има десетки коментари на възмутени граждани, които съветват потърпевшата потребителка да бъдат сменени тръбите на целия вход.

„Хората пари дават за „чорба“.“

„В понеделник в „Люлин“ 10 беше същата работа.“

„Е браво, как са го постигнали?!“

„И при мен беше така – навсякъде нови полипропиленови тръби и няма вече такива неща. От първия до 12-ия етаж всичко ново и готово. От всеки апартамент се събират пари. Иначе така.“

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от