Жители на Средец твърдят: Служител на Общината ни обижда във Facebook. Той отговаря – някой е откраднал профила ми

1
2065
Община Средец
Снимка: Община Средец

Служител на община Средец, област Бургас, заплашва и обижда жители на града във „Facebook“. Това твърди потребител на социалната мрежа, който изпрати снимки на коментарите му до пощата на редакцията ни.

Името на лицето от скрийншотовете съвпада с това на служител, заемащ длъжността Инж. „Водоснабдяване и канализация“ в Дирекция „Устройство на територията, строителство, екология и БКС“. На тях се виждат коментари без редакторска намеса като:

„Илеан Божилов споко братле, ше ги закопая тия сладури ,:)))))“
„Иван Айрянов то наистина ли си педал, питам за един приятел :)))???“
„Айде вдигай си гащичките и дим да те няма , право у вас :)))))“
„Как може да засягаш дебелите хорица бре глупак, простак !“
„Чукач ли си ве :)))))) мъжкар с рокля :))))))“
„Ооооо само да ми паднеш , няма прошка !!!“
„За автомияч се иска здраво дупе и голяма уста:)))))))“
„Stanislava Uzunova Ами не мисля, че една „горска“ фея ще се справи по-добре:))))))“
„Stanislava Uzunova Казвах „тихо бре мъстиьо“ тука на едно куче което лаеше по Вас , точно когато минавахте покрай мен :)))“
„Ако намираш приликата между теб и кучето извинявай много, не съм искал да те засегна!!!!!:)))))“
„Сега лопатата май се обърна, ти започваш да се излагаш :)))) хахахохо“

Всички публикации можете да ги прочетете в галерията. Авторката, която ни ги изпрати, изрично настоя те да не се променят по никакъв начин. Те са публикувани и в групата „СРЕДЕЦ, НАШИЯТ ГРАД!“:

Жената, която ни съобщи за проблема, разказа и за случай на нейна позната. По думите й преди дни приятелката й била обиждана пред градския стадион от въпросния общински служител. Грозната сцена се разиграла пред двете й деца и други свидетели. Потърпевшата смятала да пусне жалба в полицията.

Журналист на Искра.бг потърси за коментар въпросния служител. В телефонен разговор, той подчерта, че не е съгласен името му да се споменава в статията.

Общинският служител категорично отрече да стои зад тези коментари. Той твърди, че в момента почива, няма интернет, някой му е откраднал паролите и е писал от негово име. Въпреки това заяви, че когато е извън работа може да пише каквото си пожелае и каквото си иска.

„Извънработно време мога да напиша каквото си пожелая“.

По думите му някой използва името му и това не е морално. Той отрече и да е влизал в конфронтации с жителката на Средец пред градския стадион. Подчерта, че е мил човек и че гледа винаги да помогне.

Обадихме се в местната община, за да ни предоставят Етичния кодекс на служителите в Общинска администрация – Средец.

Според глава IV, член 26 (1) При изпълнение на служебните си задължения и в обществения си живот служителят следва поведение, което не уронва престижа на община Средец.
(2) Служителят не допуска на работното си място и извън него поведение, несъвместимо с добрите нрави.
(3) Служителят се стреми да избягва в поведението си конфликтни ситуации, а при възникването им цели да ги преустанови, като запази спокойствие и контролира поведението си.

Член 27 пък гласи: „Служителят не може да участва в скандални прояви, с които би могъл да накърни престижа на общинската администрация и в частност – на община Средец“.

А според член 30 „при осъществяването на действия, несъвместими с поведението по този кодекс, служителят следва да се оттегли от служба“.

От V глава става ясно, че всички служители в Община Средец са наясно с правата и задълженията си спрямо Етичния кодекс. Предстои вече местната администрация да прецени и да провери дали има нарушения и какви мерки ще бъдат взети спрямо служителя й, ако се докаже вината му.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Анонимен Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Анонимен
Анонимен

Баба ми беше от Средец!! Тя почина- Бог да я прости!! Обичам те бабо