Жители на кюстендилския кв. „Изток“ излизали през тайни изходи

3
2514
ОДМВР-Кюстендил
ОДМВР-Кюстендил. Снимка: Архив

В кюстендилския квартал „Изток“ са въведени още мерки за контрол на излизането, съобщи „БНР“. Циганската махала е под пълна карантина до края на юни заради многото случаи на заболели от COVID-19.

Екипи на полицията ще следят за струпването на хора пред търговските вериги в Кюстендил. Берачите на череши ще могат да напускат квартала, но това ще се случва само от едно място, уточни шефът на ОДМВР-Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски.

„Ще бъдат задължени тези, които извозват жители на квартал „Изток“ за прибиране на реколтата, да се случва само на КПП-то при бившия обувен завод „Ильо Войвода“, където ще има двама човека от Общината.“

Полицейски патрул и служители на Общината и болницата работят съвместно, така че да има контрол на тези, които имат нужда от спешна медицинска помощ и да редуцират придружителите им.

Властите отбелязват, че жители на квартала излизали през река Банщица или през тайни изходи, така че да посещават търговските вериги.

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
една кюстендилка
една кюстендилка
3 години по-рано

Срещу полицията току що да се събрали няколко в магазинчето (кръчма) на Заимов

Свидетел
Свидетел
3 години по-рано

Ми излизат разбира се,налли уж намаше да пускат никой освен Сезонните работници а всички обувни цехова са пълни с роми от квартала🤬😡

Чефаче
Чефаче
3 години по-рано

🤣🤣💪