Жители на Генерал Тошево: Действията на ВиК и РЗИ са неадекватни

0
32
Вода
Снимка: Wikimedia Common

Още е в сила забраната за ползване на вода за питейно-битови нужди от домакинствата на квартал „Пастир“ в Генерал Тошево. Това създава напрежение сред местните, които изпратиха отворено писмо до институциите в София. В него се посочва, че съвместните действия на ВиК – Добрич и Регионалната здравна инспекция са неадекватни и безрезултатни, пише „БНР“.

На 25 април беше издадена забраната за ползване на питейната вода в квартал „Пастир“ за всякакви нужди. Причината – водата е била замърсена заради преляла цистерна и всмукване на част от препарата във водопреносната мрежа на квартала. Оттогава досега над 200 засегнати от проблема домакинства продължават да разчитат единствено на две водоноски и минерална вода за пиене.

В петицията хората настояват всички изпълнителни, контролни и регулаторни органи да съдействат за скорошното решаване на проблема и определянето на точна дата за възобновяването на водоподаването, както и за подробна информация относно взетите проби до този момент и предприетите действия за пречистването на водопреносната мрежа.

По думите на кметския наместник в квартал „Пастир“ Снежана Станева напрежението сред хората ескалира.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments