Жители на Бургас излизат на протест под надслов „Не на маските и изолаторите в училище“

0
304
Протест Не на маските и изолаторите в училище
Снимка: Facebook

Жители на Бургас излизат на протест срещу маските и изолаторите в училищата. Демонстрацията е насрочена за понеделник от 12:00 часа пред Регионалното управление по образованието в морския град. След това недоволните граждани ще се отправят към Регионалната здравна инспекция.

Протестът ще премине под надслов „Не на маските и изолаторите в училище“.

„Осъзнаваме притесненията на част от родителите, свързани с истерията COVID-19, и се опитваме да ги разберем. Вече излязоха множество проучвания, включително на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. Психолози изразиха експертното си мнение за психическите травми, които могат да нанесат мерките у децата“, са написали организаторите в социалната мрежа Facebook.

Те определят мерките на Министерството на образованието и науката и на Министерството на здравеопазването като безумни и искат те да препоръчителни, а не задължителни. Хората считат, че всеки родител и дете трябва сами да преценят дали да използват предпазни средства. Ако са против тях, това не трябва да води до никакви рестрикции и репресии за детето и родителите му.

„Искаме нормален учебен процес. Училището е място за учене!“, категорични са организаторите.

Както Искра.бг ви съобщи вчера в момента училищата в Бургас са в трескава подготовка, именно за да изпълнят насоките, спуснати от МОН и МЗ. Учениците ще са задължени да носят маски в междучасията в общите части като коридорите и санитарните възли. В столовата ще могат да ги свалят. Преподавателите от началния курс няма да са длъжни да носят маски в час, но тези, които влизат в повече от един клас, ще трябва задължително да са с маски или шлемове.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments