Жители на Българово: Прах, разрушени улици и бездействащи институции! Търпението ни се изчерпа!

0
831
Българово
Българово. Снимка: Скрийншот от Google Maps

Жителите на бургаското градче Българово излизат на протест, тъй като искат нормални и съвременни условия на живот. Местните жители са принудени от години да търпят мръсния въздух, високото ниво на прах и фини прахови частици, увреждащи здравето им.

Недоволството им идва от факта, че местната управа бездейства и неглижира проблема, въпреки че са били подавани многократни сигнали до тях. Заради това с протестните си действия хората искат да бъдат чути и видени. Те се оплакват и от интензивния трафик на камиони по улица „Обходна“ в града. Според тях по-големият проблем е окайващото състояние на тази улица, която от горния си край е изцяло с нарушен асфалтов слой и огромни ями, а в долния – асфалтът е многократно засипван с различни фракции, увеличавайки нивото на замърсяване.

Местните жители искат да бъдат включени по европейски проекти или програми за финансиране, които да разрешат проблема с разбитите улици, които са без тротоарна настилка и бордюри. Хората се надяват да се обърне внимание и на канализацията в града. Ето техните искания:

– Не искаме да дишаме прашен въздух
– Искаме нормални улици с тротоари и осветление
– Подходящи условия за развитие на младежки дейности
– Съвременни и безопасни детски площадки.

Демонстрацията ще бъде на 7 ноември от 10:00 до 12:00 часа от кръстовището на улица „Обходна“ с улица „Стамат Икономов“ /в долната част на града/ с пешеходен преход до улица „Обходна“ №1 /на кръстовището с ул. “9-ти септември“/. Протестът не е насочен към „Кариерата“ в Българово, която работи още от годините на миналия век.

Основната причина за протестните действия на жителите на града е да напомнят, че са с равни права като всички останали граждани към Община Бургас и заслужават нормални и съвременни условия на живот.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments