Жената на подполк. Терзиев: Има по-отговорен за смъртта му, който изобщо не е разследван

0
35
Валентин Терзиев
Валентин Терзиев. Снимка: МО

Има по-отговорен за смъртта на подполковник Валентин Терзиев, който не е разследван. Това разкри съпругата на загиналия пилот Димитрина Попова чрез публикация във Faceboок, с която се обръща към служебния военен министър Димитър Стоянов. Припомняме, че вчера стана ясно, че има обвинен полковник от Военновъздушните сили /ВВС/ за трагичния случай край Шабла.

В публикацията пиши: „Шок!

Ама разбира се Мин. Стоянов, че полк. Орлов ще бъде оправдан, след като е единствения привлечен обвиняем, а изобщо не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача. Има изрична заповед на ръководителя на ВВС, утвърдена от МО, в която е определено лицето за ръководител на стрелбите и това не е полк. Орлов. Какво прави той там, кой го изпрати и с какви отговорности? Има и друго, по-отговорно лице в КП, което обаче изобщо не е привлечено в хода на производството.

Това, че Методи Орлов ще поеме цялата вина го знам от десетия ден след инцидента (най-вероятно не по негово желание). Интересно е как Военна прокуратура стигна до това решение и нейно ли е?

Има още много факти за изясняване, освен твърде закъснялата експертиза на черната кутия.

Имал ли е право на допуск до този полет полк. Терзиев и въобще обект ли е на разследване, защото това определя друга причина за инцидента, като основна и дава
друго измерение на престъплението.

Мин. Стоянов явно не си е научил устава на въоръжените сили, а за Наказателен кодекс не е и чувал, след като с такава лекота и с едно изказване обезсмисли съдебната ни система и отново прехвърли вината върху пилота, пренебрегвайки йерархичната подчиненост във ВС при взимане на решения, изпълнението им и последващите отговорности от това.

Ще привлече ли Прокуратурата правилните и всички отговорни лица, с точните факти и обстоятелства, или ще изпрати случая в битието?“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments