Жена с COVID-19, дала два отрицателни теста за вируса, наложи затварянето на отделение в МБАЛ Ловеч

0
233
МБАЛ-Ловеч
МБАЛ-Ловеч. Снимка: Скрийншот от Google Maps

Белодробното отделение на МБАЛ Ловеч бе затворено за почистване и дезинфекция поради установен случай на жена там с COVID-19. До повторното му отваряне пациентите, нуждаещи се от хоспитализация, ще се пренасочват към СБАЛББ Троян, съобщиха от БНР.

Жената, дала положителната проба, е 46-годишна от село Кирчево. Хоспитализирали са я на 6-и август поради обострено хронично белодробно заболяване. Настанили са я в изолатор и са ѝ направили два PCR теста, които са излезли отрицателни.

Дамата не се е повлиявала от лечението и лекарите са ѝ направили трети PCR тест, който вече е бил положителен. Наложило е преместването ѝ в инфекциозното отделение на болницата.

Белодробното отделение е било поставено под 48-часова карантина от РЗИ Ловеч, считано от 15:00 часа вчера. Персоналът и пациентите щели да бъдат изследвани и щяла да се направи крайна дезинфекция. До утре в 15:00 часа няма да се приемат пациенти в отделението.

В момента в област Ловеч има настанени в болница 9 души с COVID-19. За последното денонощие новозаразените са били 4. От началото на пандемията в областта са се излекували от вируса 35 души.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments