Жена е със счупен крак заради неподдържан път

1
884
Елена ще бъде на легло 3 месеца
Елена ще бъде на легло 3 месеца

Възрастна жена е пострадала сериозно заради неподдържан път и липса на осветление. Инцидентът възниква в бургаския жилищен комплекс „Изгрев“.

Тя се прибира по тъмно с мъжа си, който залита заради неравност на пътя и преди да падне я удря, чупейки крака й. По принцип жената си носи фенерче, защото мястото е и неосветено, но този път го забравя.

По закон общината е длъжна да се грижи за гражданите, но явно това не се отнася за Община Бургас. В „Закон за отговорността на държавата и общините за вреди“ е посочено в Чл. 1, че:

„Държавата и общините отговарят за вредите, причинени на граждани и юридически лица от незаконосъобразни актове, действия или бездействия на техни органи и длъжностни лица при или по повод изпълнение на административна дейност.“

В случая вредата е причинена от бездействието на общината. Години наред късата отсечка не е оправена и осветление не е поставено. Какво още е нужно, за да се изкоренят „малките“ проблеми и да се започне с разрешаването на големите?

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Бургас Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Бургас
Бургас

Съд до дупка за общината и кмета да се научат да си спазват обещанията