Жена е откраднала 112 000 лева от съпруга си в Шумен, а след това ги е заложила

0
852
Пари
Снимка: МВР, Архив

Жена е откраднала 112 000 лева от мъжа си в Шумен, съобщиха от полицията.

На 12 октомври миналата година в полицейското управление в Шумен е приет сигнал от 33-годишен местен жител за кражба парична сума в размер на 90 000 лева от частен дом на ул. „Седма“ в града. На място е бил извършен оглед. В хода на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК криминалисти от полицейското управление предприели множество действия за установяване на извършителя.

Не са били установени данни за насилствено проникване на имота. Иззети са дактилоскопни следи, които не са дали резултат за разплитане на случая. След изолирането им станало ясно, че са на членове от семейството.

Проведени били множество разпити, между които и на лица, посочени 33-годишния потърпевш мъж от Шумен, за които предполагал, че са евентуални извършители на кражбата. Действията по разследването са проведени под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен.

На 27 януари в районното управление в града е получено съобщение, че от дома на 33-годишния мъж отново липсва парична сума в размер на 22 300 лева. По негови данни парите били в метална каса, по която нямало интервенция. Извършен бил оглед в имота. Под ръководството на наблюдаващ прокурор са назначени са множество експертизи.

Пред разследващите 33-годишният мъж обяснил, че парите събирали от близки и познати за лечение на дете. Отново били извършени процесуално-следствени действия. Работата продължила по няколко версии за кражбите.

За разплитане на случая помогнала регистрация в сайт за онлайн залагания на съпругата на мъжа. Криминалисти насочили вниманието си към 33-годишната шуменка. Изискани са документи от различни банкови институции, видно от които станало ясно, че тя е залагала големи парични суми. Установено било, че в едногодишен период е направила залози в размер на 140 065 лева. При последвали разпити, включително и пред съдия в края на месец март тя признала, че извършила кражбата на двете парични суми – на 90 000 лева и на 22 300 лева.

Материалите по делото са предадени в компетентната прокуратура.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments