Жалби за купуване на гласове и превозване на избиратели в Търговищко

0
35
Изборен кодекс
Изборен кодекс. Снимка: ЦИК, Facebook

Районната избирателна комисия /РИК/ в Търговище ще препрати по компетентност на Районната прокуратура в града жалби за закупуване на гласове и превозване на избиратели. Те касаят секции в селата Звездица и Врани кон, на територията на община Омуртаг, съобщи за „БТА“ заместник-председателят на РИК-Търговище Тодор Тодоров.

В жалбите се съдържат твърдения за извършени престъпления по Наказателния кодекс. РИК се е запознала със случаите и излиза с решение по двете идентични жалби – да бъдат препратени до Районна прокуратура–Търговище по компетентност.

По-рано днес в Комисията е постъпил сигнал за липса на полагане на печат върху бюлетините за машинно гласуване в една секционна избирателна комисия (СИК). След разговор с председателя на СИК е установено, че печати се полагат, но при пускането им в кутията за гласуване, не винаги печатът е видим, поради различното разположение на бюлетините в урната. Решението на РИК по случая е, че не е установено нарушение на Избирателния кодекс. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от обявяването му.

Една определена ядка замества месото: Консумацията й подобрява здравето на сърцето и подсилва имунитета

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments