Земна маса пропадна върху локално платно, част от варненския бул. „Васил Левски“

0
230

Няма информация за пострадали хора при пропадането на голямо количество земна маса на локално платно, част от варненския бул. „Васил Левски“. Това заяви началникът на отдел „Дейности по защита на населението“ към Общината Купен Пашов за „Фокус“.

Земната маса е паднала не върху самия бул. „Васил Левски“, а върху локално пътно платно, което излиза от булеварда и извежда автомобилите за квартал „Максуда“, уточни Пашов.

„Това е скат откъм кв. „Максуда“, който е от една къща, за която Общината има издадена заповед за премахването й, тъй като е незаконна и опасна на мястото си, но има обжалване и решението на Върховния съд все още не е излязло“, добави той.

На мястото вече се извършват действия по отстраняване на земната маса. Към мястото на инцидента пътуват представители на общинската администрация, които да инспектират ситуацията и да решат какви са следващите мерки за решаване на проблема.

Преди два дни булевардът, чието изграждане струваше над 110 млн. лева, пострада сериозно при първата по-сериозна буря след предсрочното му пускане за движение.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments