Зеленски: Русия целенасочено опитва да бъдат убити колкото се може повече украинци

0
21
Президент на Украйна Володимир Зеленски
Президент на Украйна Володимир Зеленски. Снимка: Facebook

„Москва извършва безсмислени бомбардировки, докато засилва своята офанзива. Русия използва масирана артилерия и бронирана техника, за да се опита да завземе повече територия в Донбас“. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в редовното си обръщение.

Според думите на президента, руските сили са унищожили напълно източния регион на Донбас. Войските на Путин не спирали да опитват да напреднат от Изюм към Славянск, но те продължавали цял месец без съществен резултат.

Зеленски счита, че Русия целенасочено се опитва да бъдат убити колкото се може повече украинци и допълни:

„Въоръжените сили на Украйна продължават напредването си за освобождение на Харковска област. Но в Донбас окупаторите се опитват да упражнят още по-голям натиск. Там е ад. И не е преувеличение – брутална и абсолютно безсмислена бомбардировка на Северодонецк. Само за един ден има 12 убити и десетки ранени. Бомбардировки и обстрели има и в други градове. Всичко това не е само бой по време на войната. Руски удари по Черниговска област, особено ужасното нападение над Десна. Там продължава извозването на отломките, има много загинали. Постоянни са ударите по Одеска област, по градовете в централна Украйна, Донбас е напълно разрушен. Всичко това няма и не може да има военно обяснение за Русия”.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments