Зеленски иска глобална среща на върха за постигане на мир в Украйна

0
129
Президентът на Украйна Володимир Зеленски
Президентът на Украйна Володимир Зеленски. Снимка: Facebook

Украинският президент Володимир Зеленски предложи организирането на глобална среща на върха тази зима, за да се обсъди прекратяването на конфликта в Украйна. Това съобщиха днес от британски телевизионен канал, цитирайки видеообръщението на Зеленски. Държавният глава на Украйна посочи:

„Това световно първенство отново доказа, че различните страни и нации могат да изведат най-силните в честна битка, а не като си играят с огъня“, каза той. „Във войната няма шампиони, не може да има равенство.“

Зеленски предложи провеждането на среща на върха през зимата, за да „обедини всички страни по света около проблема за постигането на глобален мир“.

По-рано американската телевизионна компания CNN съобщиха, че Международната футболна федерация /ФИФА/ е отхвърлила искането на Зеленски да направи видеообръщение преди началния сигнал на финалния мач от Световното първенство в Катар.

Решителният мач от първенството на Националния стадион в Лусаил ще започне в неделя от 17:00 часа българско време с участието на националните отбори на Аржентина и Франция.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments